ONS VERHAAL

In de uitdagende dynamiek van de huidige tijd wilt de Academie voor Mindfulness in de Sport een sportcultuur ontwikkelen die zich kenmerkt door bewustzijn en compassie. Dit helpt ons op een constructieve wijze te bewegen te midden van de eisen van de snelle prestatiemaatschappij. Een bewuste sportcultuur biedt een nieuw perspectief, waarin de mens; de persoon achter de sporter, de coach en hun organisatie centraal staan.

Binnen de AMS richten we ons op het ontwikkelen van meer zelfinzicht. Omgaan met weerstand en persoonlijke obstakels vormen hierbij een belangrijk onderdeel. Wij geloven dat inzicht, concentratie, vertrouwen en de juiste inspanning superpowers zijn, die je kan trainen en leiden naar je ware potentieel. Door te leren handelen vanuit je authentieke kracht, geloven we erin dat je prestaties in sport, maatschappij en het leven zullen groeien.

De vaardigheden die we je leren en coachen zijn gebaseerd op wereldwijd erkende mindfulness en compassie trainingen en zijn wetenschappelijk erkend en onderbouwd. Mindflowness wordt onderwezen via persoonlijke training, workshops en online training (binnenkort). De training is beschikbaar voor zowel individuen als voor teams en organisaties. De training is ontworpen om meer vanuit flow te bewegen.

2013

2013

MEI

Op zoek naar middelen om talentvolle jonge basketballers te helpen in hun mentale ontwikkeling komt Peter Meurs in contact met Eline Snel, oprichtster van de Academie voor Mindful Teaching en de methode "Aandacht werkt!".

2013

JUNI

Anne-Marlijn Hauserer van de AMT geeft een 10-weekse mindfulness gebaseerde pilottraining aan het MU14 team van de UBALL Academy. Dit is de eerste keer dat er in Nederland een mindfulness training speciaal aan sporters wordt gegeven.

2013

SEPTEMBER

Gemotiveerd door het succes van de pilottraining starten Peter Meurs, Lydia Poel en Roxanna van Erp met het volgen van de 'Aandacht werkt!' opleiding aan de Academie voor Mindful Teaching om zo zelfstandig mindfulness trainingen te kunnen geven aan sporters.

2014

MEI

Na het afronden van de AMT opleiding besluiten Peter Meurs, Lydia Poel en Roxanna van Erp zich samen te richten op het ontwikkelen van een mindfulnesstraining specifiek bedoeld voor sporters.

2015

MAART

Eline Snel biedt aan om haar methode 'Aandacht werkt!' van de AMT als basis te gebruiken voor nieuwe mindfulness trainingen speciaal gericht op sporters.

2015

OKTOBER

De Academie voor Mindfulness in Sport wordt officieel opgericht! Dit is het eerste platform in Nederland dat mindfulness trainingen biedt die exclusief voor sporters en presteerders zijn ontworpen.

2016

OKTOBER

De eerste opleiding van de AMS tot Mindful Sportcoach gaat van start. In deze opleiding leren coaches om mindfulness te integreren in hun coachingsstijl.

2017

MEI

De eerste mindful sportcoaches ronden hun opleiding af. Zij kunnen nu zelfstandig mindfulness trainingen geven aan hun sporters.

2019

APRIL

De AMS slaat een nieuwe, zelfstandige richting in met authentieke trainingen en breidt zich uit met twee nieuwe leden: Lelia Spada en Casper van der Spek.

Heden

ONS TEAM

Werkt aan de ontwikkeling van een bewuste sportcultuur, waarin individuen, teams en organisaties centraal staan.

PETER MEURS

MEDE-OPRICHTER & COACH

Peter Meurs, mede-oprichter van de AMS en mindfulness coach bij Headstart. Voor Peter komen in de AMS twee wegen samen, die van de sport en zelfontwikkeling. Als oud-eredivisie basketballer en als technisch directeur/ talentcoach bij de UBALL Academy is bekend met topsport en talentontwikkeling. Daarnaast is hij zo’n vijfentwintig jaar actief beoefenaar van Vipassana en Zen meditatie. Peter’s passie is het coachen van talentvolle sporters en het bouwen aan organisatieculturen die sporters, teams en organisaties ondersteunen het beste uit zichzelf te halen.

ROXANNA VAN ERP

MEDE-OPRICHTER & COACH

Sport is de rode draad in het leven van Roxanna. Met een achtergrond in Wushu (Kungfu) maakte ze al op jonge leeftijd als lid van het Nederlands Team kennis met topsport. Roxanna werkte voor diverse sportorganisaties en in nauw contact met (top)coaches en talentvolle sporters. De paradox van het niet streven van mindfulness en de gedrevenheid van sporters om maximaal te presteren is wat haar fascineert. Roxanna geeft mindfulness trainingen aan topsporters, binnen het bedrijfsleven en aan individuen.

ONZE MISSIE

Het trainen van sporters, coaches en (sport)organisaties om vaker in het NU te zijn.

LELIA SPADA

COACH

Met wereldwijde ervaring in cross functionele rollen, een bachelor in demografische statistiek, een minor in sociologie en een master in economische statistiek, ontwikkelt Lelia Spada haar eigen Mindfulness-praktijk met als focus Bewustzijn & Zelfcompassie. Momenteel geeft ze trainingen aan gemeenschappen, individuen en groepen op het gebied van gezondheid, bedrijfsleven, onderwijs en sport. Lelia werkt in Nederland, Italië, Zwitserland en, indien nodig, op afstand via een online video platform.

CASPER VAN DER SPEK

COACH & SPORTPSYCHOLOOG

Casper is sport- en prestatiepsycholoog en heeft onderzoek gedaan naar mindfulness en geschreven over de invloed van mindfulness en zelfcompassie in de mentale ontwikkeling en weerbaarheid van het individu. Zowel in zijn eigen ervaring met meditatie en retraites als bij onderzoek in de wetenschap ziet hij de kracht van mindfulness keer op keer bevestigd. Dit deelt hij graag op een toegankelijke en praktische manier met de sportwereld.

BEN JIJ KLAAR VOOR MINDFLOWNESS?

Academie voor Mindfulness in Sport

We nodigen je uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie over wat we voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen.