Next play speed

12 september 2017
Posted in Blog
12 september 2017 Roxanna van Erp

Herken je deze situatie? Je staat op het veld en je breekt door de verdediging heen om vervolgens te scoren. Maar je mist. Wat gebeurt er vervolgens? Reageer je furieus en moeten je tegenstanders, teamgenoten van scheids het ontgelden? En nog interessanter, hoelang ben je hiermee bezig? Hoelang duurt het voordat je weer terug in het spel bent gebogen?

Focus

Dit is waar ‘ Next Play Speed ‘ meer dan gaat. De snelheid waarmee een speler weer zijn van haar spel en na een tegenslag. Hoe snel herpak jij je focus? Dit geldt trouwens ook na het vieren van een punt. Hak jammer als jij nog je punt staat te vieren en de tegenstander alweer een punt te pakken de.

Opnieuw focussen

Het de allemaal te maken ontmoette aanwezig zijn in het huidige moment. Het enige moment waar je invloed op hebt is dit moment. Natuurlijk verlies je weleens je focus van raak je afgeleid. Dat is helemaal niet erg en is nou eenmaal wat ons brein doet. Waar we wel invloed op hebben is op het herpakken van die focus. Zodra je je Kies bent dat je geest is afgeleid, heb je het een keuze. Een keuze om je aandacht weer op dit moment te richten. Een keuze om nu te presteren. Nl het mooie is dat je dit kan trainen! Heel simpel, deur iedere keer dat je afgeleid bent je focus weer te herpakken. Vanuit opnieuw bewustzijn.

Volgende afspeelsnelheid

In de sport noemen we dit ‘ Next Play Speed ‘. Het maakt niet uit wat je uit dit moment haalt, als je je focus maar snel weet te herpakken en je aandacht weer weet terug te brengen bij het volgende spelmoment. Dit is ‘ Next Play Speed ‘, de snelheid waarmee je je aandacht weer richt op jouw taak. Presteren gebeurt NU.

 

, , ,

Academie voor Mindfulness in Sport

We nodigen je uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie over wat we voor jou of jouw organisatie kunnen betekenen.